Към съдържанието

Да оцелееш по Коледа

30.12.2010

Знам какво си помислихте :)…. не, не става въпрос за спасяването на живота на домашните прасета по Коледа, тук май мисията е невъзможна.

Става въпрос за нас самите, разбира се оцеляваме не без проблем и във времето извън коледните празници, но по празници е особено трудно.

Да опиташ от всички вкусотии, да не прекаляваш, но да спазиш традициите, да приготвиш рецептите, да напазаруваш за това…….изобщо сложна програма. Вярно традиции, но колко странно сме си избрали почти законно да спазваме тази традиция, като сме загърбили малко онази с постите и лишенията :).

Нали са празници масата трябва да е затрупана от храна и напитки- желанието да сме затрупани от  изобилие и задоволеност.

Но истинското удоволствие от храната и като цяло от нещата, които притежаваме и употребяваме, е оценимо само, ако са ни липсвали или сме се лишавали от тях.

Даааа тук се питам, ако не сме се лишавали от нещата, които слагаме на масата си, оценяваме ли достатъчно изобилието, или искаме повече още и пак, защото не можем да оценим колко много имаме !?

Трудно е да оценим нали.

Има и смисъл в това да правим лишенията си редовно и циклично, за да не забравяме да сме доволни, защото как се оцелява в свят, който иска още и още и още и не е доволен постоянно, просто поради  това, че забравя.

Оцеляването може би е свързано с това да помним.

Да оцелееш по Коледа, може би е свързано с това да помним, че дори и само хляба на масата пак е достатъчен, за да сме доволни и щсатливи /в противен случай изобилието може да си направи лоша шега/.

Реклами
One Comment leave one →
  1. 06.07.2012 13:36

    Искам вече да е Коледа 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: