Skip to content

Топлото

17.12.2010

Както вече стана ясно, в нашето семейство готви мъжа/за което съм му много благодарна/ и то готви с много вдъхновение и страст.

Уверявам ви – много е вкусно, за доказателство мога да документирам моите пет килограма в плюс откакто сме заедно.

Не че аз съвсем не готвя, но определено се отчитам по-рядко със сладкиши и всякакви тестени изделия.

Понеже е зима, а зимата е ленив и заседнал сезон, провокиращ  желание  да  търсиш  ТОПЛОТО – стоенето вкъщи и приготвяне на храна също минава за ТОПЛО.

Сладкиш с круши

Не се задържа и ден, великодушно му сложихме края, за да не се мъчи в очакване  🙂

Тунизийски сладки- аз ги нарекох „баклава от макарони“, за да не изпадаме в конгнитивния дисонанс 🙂 на чуждиците като например /реален/-

френска пекарна, с надписи на стоките и име  на английски / french bakery/ на територията  на България. И така хората прочитат  на един език за пекарна от друга страна,

която се намира в трета страна, различна от страните и езика на другите две, претендиращи  да информират и представят специфичен вкус.

Та за сладките – определено много сладки. Продължителност на живот – два дни.

Сладкиш от две части

Това беше импулсивно творение и също толкова импулсивно, докато го опитвахме само, свърши.

Сега си мечтая за формички за сладки, може би ще  напиша писмо до Дядо Коледа – все пак е Коледа след малко, но си мисля, че Павлин ще го изпревари по пътя.

Представете си що за елени отглеждаме :)….

За сега ще се задоволя да броя дните, за които свършват сладкишите и да изключвам от  „любими“, тези с престой над  два дни.

За други поздвизи в кухнята ще  ви разкажа някой следващ път.

Advertisements
No comments yet

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: